teisipäev, 26. veebruar 2008

Тест на знание эстонского языка

Ülesanne №1.
Pane sõnad õigesse vormi
Meie riik tähista..... 90. sünnipäev..... . Juubeliaasta..... kannab iga kuu ühte nimetus...... . Mis nim..... kandis jaanuar? Milline nimi on veebruari..... ? Jaanuar oli pühendatud vabadussõja...... , veebruar presidendi...... .
Eesti Vabarii..... I presiden..... Konstantin Pätsi sünnipäev on 23.veebruaril.
Eelmine on-line tund o.... eriline selle poolest, et õpetaja ei viibi...... klassiruumis, te...... võis näha ekraanilt. Me töötasime ladus...... , kiire......, huvi..... . Meile on saa...... selgeks, et rohkem teada saa...... ja isegi sõbrusta....., paremini mõis.... üksteist – selleks on vaja arvut..... .

Ülesanne №2.
Vali lünka puuduv sõna. Sõnad leiad teksti alt.
Veel oli ....1.... meelelahutusprogramm, mis võimaldas ....2.... lähemalt Paalalinna Gümnaasiumi lastega. Eesti ....3... osutusid ....4... väga ja vastutulelikeks.
Teisel päeval ...4.... konverents, mis oli pühendatud Viljanimaale ja Ida-Virumaale.
Me läbisime pika ....5... Jõhvist Pärnusse. See on umbes 270 km ...6... suunas.Viibisime Pärnus ...7.... eelõhtul. Süütasime küünlad K.R.Jakobsoni haual ja L.Koidula ...8.... jalamil. Intervjueerisime ...9... talumuuseumi töötajaid.

teekona, tutvuda, toimus, lapsed, ühes, paraadi, mälestussamba, sõbralikeks, Kurgja, huvitav


Ülesanne №3.
Koosta teksti kohta 5 faktiküsimust. Ära korda küsisõnu.
Vändras on sündinud ja elanud Eesti ajakirjanduse rajajad, teatri ja laulupidude algataja J.V.Jannsen (1819-1890) ja tema tütar esimene naisluuletaja Lidia Koidula (1843-1886). Pärnu jõe kallastel Kurgjal asub 19. saj kirjaniku ja rahvusliku liikumise juhi K.R.Jakobsoni (1841-1882) talumuuseum (kujutatud 500-kroonisel). Kurgja talus saime maitsta lehmapiima. Toris suudlesime kuradi juures ja toitsime hobuseid.

Kommentaare ei ole: